"μη με διαβάζετε όταν έχετε δίκιο" Νίκος Καρούζος (1926-1990)

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Το ξύλο βγήκε από το Ναύπλιο

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί έγινε τόσος μεγάλος χαμός με το υποτιθέμενο ξύλο που έριξε ο αντιδήμαρχος Βαμβακάς στον υπάλληλο του δήμου. Ομολογώ πως δεν έχω γνώση της υπόθεσης αλλά απ'ό,τι φάνηκε απο το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο δεν συνέβη καμία βιαιοπραγία. Τουλάχιστον σωματική. Ένας λεκτικός διαπληκτισμός ήτανε, που κλασικά έγινε τεράστιο θέμα μέσα στην ανιαρή και ανύπαρκτη πολιτική μας καθημερινότητα και που έληξε άδοξα την επόμενη μέρα.

Αλλά και πάλι ρε παιδιά, και ξύλο να έπεφτε, τόσο κακό ήτανε; Δηλαδή ο κύριος αντιδήμαρχος δεν έχει δικαίωμα να ρίξει καμιά ψιλή στους υπαλλήλους του για να ανεβάσει τους δείκτες παραγωγικότητας του δήμου; Σε νεοφιλελεύθερο κόσμο δεν ζούμε; Δική μας κυβέρνηση δεν έχουμε στο θρόνο; Και μετά γκρινιάζουμε επειδή οι δημόσιοι υπάλληλοι τεμπελιάζουν. Αν τους έχεις στα όπα-όπα και τους χαιδεύεις τα αυτάκια και τους μιλάς ευγενικά και πολιτισμένα και βέβαια θα τεμπελιάσουν. Γιά να φάνε και καμιά σφαλιάρα ή κανα κλωτσίδι απο τον ανώτερο τον αιρετό, να σου πω εγώ μετά ποιός τεμπελιάζει. Α, ρε Παπαδόπουλε! Ά, ρε Παπαδόπουλε πού είσαι και πλησιάζει και η μέρα σου!

Επίσης μια επισήμανση να κάνω στο κύριο Λαλάκη τον Εργατομανάβη που τυχαίνει και δημοτικός σύμβουλας και είναι και το πρόσωπο που ξεκίνησε την ιστορία.

Αυτή η καραμελίτσα κύριε Λαλάκη μου πως ο δήμος βιάστηκε να βγάλει ομόφωνο καταδικαστικό ψήφισμα για τα γεγονότα της Πύλης Πολιτισμού (σε αντίθεση με την περίπτωση του “ξυλοδαρμού”) παρατηρώ πως είναι η δεύτερη φορά που την χρησιμοποιείτε. Επειδή μάλλον το πιστεύετε γιατί δεν παίρνεται πίσω την ψήφο σας για να παύσει το ψήφισμα να είναι ομόφωνο; Να ξέρουμε και εμείς ποιός άνθρωπος προασπίζεται τα εργατομαναβικά μας δικαιώματα.

Επίσης όταν εννοείται βιασύνη, εννοείται τις 5 μέρες που χρειάστηκαν μετά τα γεγονότα για να ενημερωθούν οι σύμβουλοι απο την αστυνομία και να συντάξουν το ψήφισμα; Γιατί τόσο πήρε. Αν είναι έτσι, έχετε δίκιο και χίλια συγνώμη για την ενόχληση. Κατά τη ταπεινή μου γνώμη το ψήφισμα έπρεπε να δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2020 που θα βγεί και η χώρα κατά τας Γραφάς, απο το Μνημόνιο. Τότε μάλλον θα ήμασταν όλοι σίγουροι αν τυχόν υπήρχε τραμπουκισμός και ρατσιστική βία εκ μέρους των συντρόφων υπερπατριωτών.

Ερχόμαστε στο δεύτερο μεγάλο θέμα των ημερών που είναι φυσικά το πρώτο Φαρμακείο του νεοελληνικού-βαυαρικού κρατιδίου της Βαλκανικής Χερσονήσου. 

Πάλι καλά σύντροφοι ιθαγενείς, το σώσαμε το ιστορικόν Φαρμακείον. Ύστερα απο συντονισμένες προσπάθειες όλων των μεγάλων προσωπικοτήτων της πόλεως, η Εκκλησία έκανε οπίσω, ακύρωσε τη δημοπρασία, σταμάτησε δηλαδίς να το παίζει real estate manager και το πιθανότερο σενάριο πιά είναι να το αγοράσει ο δοξασμένος μας Δήμος.

Τώρα που το σώσαμε το ιστορικόν μας Φαρμακείον βέβαια, είναι καιρός να βρούμε και τα “ιστορικά” Φάρμακα δια πάσαν νόσο και πάσαν μαλακίαν καθώς δεν έχουμε βρακί να αλλάξουμε οι αυτόχθονες και οι τιμές έχουνε φτάσει στο Θεό, για να μην πω έχουνε φτάσει στο Άργος! Ή δεν πρέπει να τα λέμε αυτά να τα ακούει ο ξένος ο κόσμος; Ότι δηλαδίς ξέπεσε η μεγάλη αριστοκρατική κενωνία της πόλεως και καταντήσαμε πτωχοί και ούτε καν τίμιοι.

Γι' αυτό συντρόφοι αιρετοί και άρχοντες της πιάτσας καλό θα ήταν το ιστορικό μας Φαρμακείον, για να κρατήσει την ιστορική του αίγλη αλλά να έχει και κάποιον επίκαιρο και πρακτικό στόχο, να γίνει κοινωνικό Φαρμακείο. Φωνάχτε όλους τους μουρλούς εθελοντές της πόλης, κουμουνιάρηδες, ευαισθητούληδες, ανθρωπιστές, κουλτουριαρέους, αρκουδιαρέους κι αλληλέγγυους και κάντε το σωσίβιο για χιλιάδες ντόπιες οικογένειες.

Οι οποίες ντόπιες οικογένειες, εκτός όλων των προβλημάτων που έχουν, αρχίζουν και αδειάζουν όπως επληροφορήθην απο έγκυρες πηγές και απο τα οικογενειακά τους χρυσαφικά, ασημικά και λοιπά συμπράγκαλα. Μεγάλες δόξες επομένως και τρομερή πελατεία έχουν αποκτήσει τα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής που αποτελούν την νέα, ανερχόμενη και ελπιδοφόρα επιχειρηματικότητα της χώρας αλλά και του νομού ειδικότερα.

Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο Φρειδερίκος Νίτσε, αυτός ο μεγάλος αναρχικός φιλόσοφος (και το εννοώ) όταν έγραφε πως “το σύστημα χρησιμοποιεί ανα περιόδους το περιθώριο για να ανανεώνεται”, δεν εννοούσε απαραίτητα μόνο το θετικό περιθώριο, το περιθώριο που δίνει πνοή στα πράγματα (όπως περιθωριακά πνευματικά και καλλιτεχνικά κινήματα της ιστορίας) αλλά αντιθέτως είχε κατα νού και το αρνητικό περιθώριο, αυτό το περιθώριο που λειτουργεί πάντοτε ως σιχαμένο καρκίνωμα της κοινωνίας. Όπως για παράδειγμα ο μαυραγοριτισμός.


Λαμβάνοντας υπόψιν όσα γνωρίζω για τη φιλοσοφία του φίλου μου του Φρίντιχ, του κατεξοχήν αντιφατικού υποκριτή ανάμεσα στη τάξη και το χάος και σκεφτόμενος το επίκαιρο φαινόμενο που βλέπω μποστά στα μάτια μου, τείνω στη δεύτερη άποψη.

Γιατί σύντροφοι ιθαγενείς μη γελιέστε. Το ενεχυροδανειστήριο είναι μια καπιταλιστικά και με νόμιμο μανδύα μεταμορφωμένη εκδοχή του πάλαι ποτέ ενδόξου καρκινώματος του μαυραγοριτισμού. Μαυραγοριτισμός με σφραγίδα, αμκα, ικα, τέβε, φπα, βιβλία και όλα τα απαραίτητα της νομιμότητας. Είναι με απλά λόγια μια άγρια εξέλιξη μιας ήδη υπάρχουσας ζούγκλας.

Και μείς σύντροφοι; Εμείς καθόμαστε μέσα στη πανέμορφη μας ναυπλιώτικη απάθεια παρακολουθώντας οικογένειες να ξεκληρίζονται απο οικογενειακά κειμήλια, συναισθηματικούς δεσμούς, δόντια και αξιοπρέπεια, αδιάφοροι για τη δύσμοιρη τύχη τους μέχρι να γίνει και δική μας τύχη. Τους έχουμε γειτόνους, φίλους, γνωστούς και συμπολίτες, μια σπιθαμή κόσμος είμαστε στη τελική,  αλλά δεν γαμείς. Μακριά απο τη πόρτα μας και όπου θέλει ας είναι που λέει και ο σοφός λαός της χώρας. Και μείς σαν γνήσιοι πατριώτες, την ακούμε τη χώρα. Πιάνουμε πάντοτε το παλμό και τον σφυγμό της. Τί πρωτοπρωτευουσιάνοι θα είμασταν διαφορετικά;

Ώρες ώρες πάντως νομίζω πως μας αξίζει ό,τι χειρότερο. Παίρνω ανάποδες στροφές και σκέφτομαι πως καλά κάνουνε και μας γαμάνε όλους ομαδικά. Και γώ στη θέση τους αυτό θα έκανα τέτοιοι μαλάκες που είμαστε, αγαπημένοι μου αυτόχθονες ιθαγενείς. Με το συμπάθειο βεβαίως βεβαίως.

Kλείνοντας θέλω να καταγγείλω δημόσια τις αστυνομικές δυνάμεις της Ηπείρου που έκλεισαν  οικογενειακή επιχείρηση συμπολιτών μας Αργολιδέων στα σύνορα με την Αλβανία, όπου οι άνθρωποι είχαν πάει εκδρομούλα με τα μικρά παιδιά τους και συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου αγόρασαν και λίγο εμπόρευμα για την επιχείρηση τους στην Αργολίδα. Συγκεκριμένα αγόρασαν 53 κιλά ινδικής κανάβεως.

Και αντί οι αστυνομικές δυνάμεις να ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα ανα νομό και περιφέρεια, λειτούργησαν τοπικιστικά και συνέλαβαν αδικαιολόγητα (!!!)  τους γονείς, οδηγώντας άλλη μια τοπική μας επιχείρηση στο λουκέτο.

Δεν θα περάσει! Η Αργολίδα δεν ξεχνά! Θα εκδικηθεί!


Υ.Γ :  Μη στέλνετε σχόλια στο μπλογκ Παλαμπούρτζι με καταγγελίες μετέωρες, λάσπη, κατηγορίες προσώπων, φήμες και άλλα παρόμοια. Δεν πρόκειται να τα βγάλω δημόσια. Το Παλαμπούρτζι δεν είναι δημοσιογραφικό μπλοκ! Είναι ψυχωσικό, ψυχανωμαλιάρικο, κωλοπλένικο και χρονογραφικό. Δεν έχει κόμμα, θρησκεία, φύλο, έθνος, ομάδα ( και κανονική και αίματος).
Υποστηρίζει μόνο με μανία το πολίτευμα της δικτυακής αμεσοδημοκρατίας.

10 σχόλια:

 1. ...53 κιλά ινδικής κανάβεως....Μετά τις φωτογραφίες με το "πράμα",τι γίνεται ;;;Το "πετάνε" το κακό "κοκό"....οι Καλοί "Τελωνιοφύλακες" - "υπερασπιστές του Καλού και του Νόμου" ή κάνουν πιο "σωστά" τη δουλειά από τους ερασιτέχνες φουκαράδες χασισέμπορους;Όποιος γνωρίζει θερμή παράκληση να μας πληροφορίσει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. το κρατήσανε στα Γιάννεναααααα!!!Οι προδότες!!!

   Διαγραφή
 2. Επειδή το ΥΓ το έπιασα, δεκτός ο χαρακτηρισμός του μπλοκ σου. Ομως ουτε καταγγελια ουτε λασπη ουτε φημες είναι το φεκ δηλ το φύλλο εφημεριδας της κυβερνησεως ουτε αυτος ο ρουφιανος που λεγεται διαυγεια. Αν εσυ το αξιολογεις ετσι μαγκια σου αλλα χαλαλι σου αν τα χεις καλα με τη συνειδηση σου. δυστυχως ο δρομος ο δυσκολος δεν ακολουθειται απο τους πολλους, βαντζελ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν αναφέρονται όλα αυτά προς θεού σε εσένα.
   απλά για να εμποδίσω μια κομματική τοπική αντιπαράθεση που μπορεί να απλωνόταν στο μπλογκ μου το έκανα. με αφορμή τον δικό σου τρόπο σχολίων βεβαίως.
   αλλά παρόλα αυτά το γενικό ρεζουμέ είναι ένα. το μπλοκ είναι περισσότερο καλλιτεχνικό απο δημοσιογραφικό. και δεν μπορώ να σηκώσω το βάρος καταγγελιών, κατηγοριών και άλλων τη στιγμή που δεν γνωρίζω αν αληθεύουν ή όχι.
   να ξες πως διώκομαι ακόμη και για τα σχόλια. και επίσης γνωρίζω πως είναι και θα είναι πολλοί αυτοί που στο μέλλον θα γουστάρουν να το κάνουν.
   πιστεύω όλα αυτά να γίνονται σεβαστά.φιλιά.

   Διαγραφή
  2. Οπως αγαπας. τα φιλια στα ανταποδιδω αδελφικως. αλλα προς ενημερωση σου κοιτα τα φεκ. ετσι ειναι τα μμε δυστυχως. διαβασε τευχος hot doc 24 και μαθε για τον εκδοτη του πρωτου θεματος. εχει γελιο ή μαλλον κλαμα η υπόθεση.

   Διαγραφή
  3. οκ. θα το δώ και να με συγχωράς.

   Διαγραφή
 3. Δίκιο έχεις καλά κάνουν και μας πηδάνε αφού ανεχτήκαμε τόσα χρόνια κάθε χειριστή μηχανήματος και εργολάβο σαν δημοτικό σύμβουλο, κάθε ταβερνιάρη σαν οδηγό για τη τουριστική ανάπτυξη της πόλης, κάθε μαθητή-στούρνο απόφοιτο ρουμανοβλάχο σαν διακεκριμμένο επιστήμονα, κάθε απόφοιτο ΥΕΚ ακμή με μετάταξη κάτοχο πανεπιστημιακού τίτλου και εκλεγμένου βουλευτή κάθε κυρα- κατίνα πρώην κομμώτρια σαν διευθύντρια κάθε νοσοκόμα με μετάταξη απο αποκλειστική έγινε γιατρίνα!!!
  κοντά είναι η ώρα που όλα τα λαμόγια θα τα πάρουμε σβαρνα γιατί αυτά τα λαμόγια μας κατ'αστρεψαν τόσα χρόνια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καλά, δεν βαριόσαστε να κάνετε επανάσταση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. θα δούμε...κάτσε να πιούμε ένα καφεδάκο πρώτα.

   Διαγραφή
 5. http://www.express.gr/news/ellada/522854oz_20110927522854.php3

  ΑπάντησηΔιαγραφή